Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare Coalition, JPMorgan este in continuare pe prima pozitie, urmata de Goldman Sachs, in timp ce Deutsche Bank este devansata de Citigroup si Bank of America, in conditiile in care, anul trecut, aceste ultime banci erau la egalitate pe pozitia a treia.

Directorul diviziei de venituri fixe de la Deutsche Bank, Ram Nayak, a afirmat ca rezultatele studiului "nu sunt o surpriza", adaugand ca ele "reflecta o modificare a strategiei bancii, in urma careia accentul s-a orientat spre oferte de servicii de calitate mai buna pentru un numar mai mic de clienti".

In luna octombrie a anului trecut, Deutsche Bank a anuntat ca va elimina 9.000 de locuri de munca si va iesi de pe 10 piete, in cadrul unei strategii pe cinci ani destinata redobandirii increderii investitorilor. Avand in vedere ca distanta care separa bancile din fruntea clasamentului este de ordinul a catorva sute de milioane de dolari, sau cateva puncte procentuale, Deutsche Bank ar putea reveni pe pozitia a treia, insa, ambitia echipei manageriale este ca banca de investitii sa atinga o serie de obiective de rentabilitate in locul cifrelor privind cresterea absoluta sau marime.

Raportul firmei de cercetare Coalition mai arata si faptul ca 2015 a fost un an bun pentru bancile franceze de investitii, chiar daca nu se numara printre primii zece mari actori de pe piata. BNP Paribas si Societe Generale ocupa pozitiile 11 si 12, insa au inregistrat cea mai mare crestere procentuala a veniturilor, calculate la un curs valutar constant.