Cea mai mare banca germana va elimina 9.000 de locuri de munca in regim full-time si 6.000 de pozitii de consultanti externi.

De asemenea, in urmatorii doi ani, Deutsche Bank vrea sa renunte la active care asigura 20.000 de locuri de munca, urmand astfel noi concedieri, a anuntat joi John Cryan.

Luna trecuta, o serie de surse interne au declarat pentru Reuters ca Deutsche Bank intentioneaza sa renunte la un sfert din numarul total de angajati, 23.000 de persoane, in special in activitatile tehnologice si prin divizarea subsidiarei sale PostBank.  

Deutsche Bank intentioneaza de asemenea sa-si inchida operatiunile din 10 tari, printre care Mexic, Norvegia si Noua Zeelanda si, de asemenea, sa-si transfere operatiunile de trading din Brazilia catre centrele globale si regionale.

In urma restructurarilor costurile ar urma sa fie reduse cu 3,8 miliarde euro.  

"Deutsche Bank nu are o problema cu strategia. Stim exact unde vrem sa ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat multi ani cu o problema in implementarea acestei strategii. In ultimele doua decenii au fost anuntate multe strategii si tinte, dar rareori au si fost realizate", a spus John Cryan.  

Anuntul privind reducerile de personal a venit in aceeasi zi in care cea mai mare banca germana a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari in T3, pe fondul deprecierii valorii activelor si cresterii sumelor pentru acoperirea litigiilor.  

Deutsche Bank opereaza in prezent in aproximativ 70 de tari, iar in august a platit o amenda record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor in perioada 2005 - 2009.