Pe plan global,  Deutsche Bank va ramane cu aproximativ 75.000 de angajati, in urma reorganizarii finalizate de noul director general John Cryan, care in iulie a preluat controlul celei mai mari banci din Germania, cu promisiunea reducerii costurilor. 

Cryan a prezentat aceste detalii preliminare la sfarsitul saptamanii trecute, la reuniunea board-ului de supervizare al Deutsche Bank, sustin sursele. Purtatorul de cuvant al bancii nu a comentat informatia. 

Deutsche Bank a anuntat recent ca-si va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde euro si se va retrage din mai multe tari in care opereaza in prezent, in ideea de a-si creste profitabilitatea. 

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Europa, renunta la activitatile din Rusia

De asemenea, in cadrul unui program de restructurare programat pana in 2020, a carui implementare va costa 3,7 miliarde euro, grupul german intentioneaza sa reduca activele bancii sale de investitii cu 200 miliarde euro si sa inchida 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale. 

Deutsche Bank opereaza in prezent in aproximativ 70 de tari din intreaga lume si in T1 2015 a realizat un profit net de 544 milioane euro, jumatate fata de profitul de 1,1 miliarde euro in in T1 2014, dupa ce, luna trecuta, a platit o amenda record de 2,5 miliarde dolari pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor in perioada 2005 - 2009.

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, vrea sa concedieze aproximativ 10.000 de angajati, 7% din forta sa de munca, pentru a-si reduce costurile si a-si majora profitul, au declarat pentru Reuters surse financiare, transmite Agerpres.

Reducerile de personal vor avea loc in Italia, Germania si Austria si includ cele 2.700 de concedieri anuntate deja in Italia. 

UniCredit, care opereaza in 17 tari, cu 8.400 de oficii bancare si 146.000 de angajati, a anuntat deja ca va elimina 2.700 de locuri de munca pana in 2018, conform planului strategic pe cinci ani anuntat anterior, care urmeaza sa fie implementat.

In prezent insa, UniCredit lucreaza la revizuirea planului in ideea de a reduce costurile si a creste veniturile. 

Alte banci, cum ar fi grupul britanic Barclays sau Deutsche Bank, ar putea anunta concedierea a mii de angajati si vanzari de active, din cauza declinului creditarii si a reducerii costurilor. 

Una dintre surse a precizat ca in Germania si Austria ar putea fi desfiintate cel putin 3.000 de locuri de munca pentru simplificarea structurii UniCredit. 

In primul semestru din acest an, UniCredit a inregistrat castiguri usor peste 1 miliard euro, in timp ce rivala Intesa Sanpaolo a raportat un profit usor peste 2 miliarde euro. Dar indicele de adecvare a capitalului Intesa Sanpaolo a urcat la 13,3% la 30 iunie, unul dintre cele mai ridicate din Italia, in timp ce UniCredit avea un indice de 10,4%. 

In 3 septembrie, directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, a refuzat ca comenteze informatiile potrivit carora banca italiana urmeaza sa desfiinteze peste 10.000 de locuri de munca, precizand ca deocamdata nu exista o cifra anume pe masa.

"Nu vreau sa comentez pentru ca ne vom prezenta planul strategic in noiembrie sau la finele anului. Lucram la acest plan si acum nu este momentul sa discutam pe marginea sa pentru ca nu avem nici noi cifre concrete", a declarat Ghizzoni. 

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale. Cele mai mari banci italiene, UniCredit si Intesa Sanpaolo, sunt prezente si pe piata din Romania.