Profitul net s-a situat la 33,9 milioane de euro (38,97 milioane de dolari) in primele trei luni din acest an, fata de 40,4 milioane de euro in perioada similara din 2015.

De asemenea, vanzarile au scazut in primul trimestru din 2016 cu 1,3%, la 928,5 milioane de euro.

OTE se asteapta in continuare la o perioada dificila si apreciaza ca implementarea acordului de asistenta financiara convenit vara trecuta de Grecia si creditorii internationali va afecta veniturile consumatorilor si cererea pentru serviciile companiei.

La jumatatea lunii august 2014, Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat ca vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Romania, iar produsele si serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Pe de alta parte, Deutsche Telekom, care controleaza 40% din actiunile OTE (care detine, la randul sau, 54,01% din Telekom Romania), a anuntat castiguri care au depasit estimarile analistilor in primul trimestru din 2016, in urma majorarii numarului de abonati la subsidiara T-Mobile US, al treilea operator de telefonie mobila din SUA.

In perioada ianuarie - martie 2016, profitul operational al grupului german de telecomunicatii a urcat cu 13%, la 5,16 miliarde de euro (5,93 miliarde de dolari), in timp ce analistii estimau 5,1 miliarde de euro.

Vanzarile au crescut cu 4,7% in primele trei luni din acest an, la 17,6 miliarde de euro, depasind previziunile analistilor, care se asteptau la 17,5 miliarde de euro.

Deutsche Telekom beneficiaza de majorarea cererii in SUA, unde subsidiara T-Mobile US a inregistrat in perioada ianuarie - martie 2016 al saptelea trimestru consecutiv de crestere a numarului de abonati, depasind rivalele Verizon Communications, AT&T si Sprint Corp.

Pe piata interna, Deutsche Telekom concureaza cu Vodafone si Telefonica SA. Vanzarile in Germania au scazut cu 2,5% in primul trimestru din 2016, pe fondul declinului de la divizia de telefonie mobila.

Recent, Deutsche Telekom a anuntat prima majorare a dividendelor dupa 2007, in conditiile in care cresterea numarului de abonati la divizia de telefonie mobila din SUA a permis in 2015 grupului sa-si majoreze profitul net ajustat cu aproape 70%, pana la 4,1 miliarde euro.

Grupul german are operatiuni in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, precum si in Marea Britanie.

Compania se asteapta ca aceasta crestere solida sa continue si in 2016, sustinuta de operatiunile din SUA. Profitul operational ar urma sa creasca pana la 21,2 miliarde euro in 2016, de la 19,9 miliarde euro in 2015. Cresterea va fi sustinuta de divizia din SUA, dupa introducerea unei oferte care permite utilizatorilor sa inchirieze telefoanele mobile in loc sa le cumpere, ceea ce permite companiei sa inregistreze costurile achizitiei acestor telefoane drept cheltuieli de capital. Gratie acestei oferte, numarul de utilizatori ai T-Mobile US, al treilea operator de telefonie mobila din SUA, a crescut cu 8,3 milioane, pana la 63,3 milioane la finele anului trecut.

Deutsche Telekom controleaza 40% din actiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la randul sau, detine 54,01% din Telekom Romania. La jumatatea lunii august 2014, Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat ca vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Romania, iar produsele si serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.