Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galati au decis trimiterea in judecata a lui Nicolae Gavrilescu, manager sector in cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, si a Anei Petre, expert in piata imobiliara, responsabila cu instrainarea activelor secundare in cadrul OMV Petrom, pentru luare de mita, transmite Mediafax.

Cei doi sunt acuzati ca in perioada decembrie 2013 - mai 2014 au cerut unei persoane, denuntator in cauza, "suma de 10.000 euro, plus o suma neprecizata pentru furnizarea ulterioara a utilitatilor pentru un imobil pe care acesta din urma intentiona sa-l cumpere". 

Discutiile legate de bani au avut loc, potrivit procurorilor anticoruptie, cu ocazia mai multor intalniri intre inculpati si persoana respectiva, inclusiv la restaurante din Galati, unde nota de plata a fost achitata in doua randuri de catre aceasta din urma. 

Concret, la sfarsitul anului 2013, firma administrata de denuntator si-a anuntat intentia de a cumpara mai multe imobile apartinand Petrom, punct de lucru in comuna Slobozia - Conachi, judetul Galati, sens in care a luat legatura cu Ana Petre, persoana de contact pentru astfel de contracte. 

Aceasta i-ar fi spus denuntatorului ca ii poate aproba vanzarea imobilelor la pretul de 20.000 de euro, cu toate ca pretul solicitat de Petrom este de 50.000 de euro. Aceasta a explicat ca se poate ajunge la aceasta suma deoarece ea este persoana care intocmeste referatul final care va fi ulterior semnat de catre directorii Petrom. In acest sens, Ana Petre i-a sugerat denuntatorului ca este necesara si cointeresarea directorului de zona, Nicolae Gavrilescu. 

La data de 27 mai 2014, Gavrilescu a primit de la denuntator suma de 45.000 lei, cu titlu de mita, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante, se mai spune in comunicatul DNA. 

In acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.