El a amintit că în 2016 Guvernul a început, după aprobarea unui memorandum în iulie 2016, un proces de recapitalizare a Poştei Române.

"În acea perioadă Fondul Proprietatea - care este acţionar cu 25 % la Poşta Română - s-a opus şi se opune în continuare, într-un final punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei Române, decizie cu care nu a fost de acord niciun guvern de până acum şi nu suntem de acord nici noi - să se privatizeze Poşta Română. S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat. Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă. De asemenea, Fondul Proprietate a demarat acţiuni în instanţă - a solicitat instanţei să se blocheze această acţiune", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

El a adăugat că Ministerul Comunicaţiilor a virat deja suma de 70 de milioane de lei, suma necesară pentru recapitalizare, pentru ca Poşta română să poată să-şi achite din obligaţii.

"Chiar dacă undeva sau cineva intenţionează ca Poşta Română să nu-şi revină şi să poată să fie privatizată pe un preţ mic, noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată, vrem să fie recapitalizată, să redevină o companie de succes, o companie simbol şi să rămână cu capital de stat majoritar", a subliniat preşedintele PSD.

Dragnea a anunţat că, în urma discuţiilor pe care le-au avut luni dimineaţa premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii de resort cu conducerea Poştei Române, s-a stabilit "un calendar foarte strict" în ceea ce priveşte plata pensiilor.

"Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. (...) La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile", a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, Corpul de control al premierului va verifica modul de plată a pensiilor. El a spus că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat acest lucru, după ce a făcut o informare pe marginea mai multor subiecte.

"Un subiect foarte important se referă la modul de plată efectivă a pensiilor către pensionari, a cash-ului către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Şi sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie", a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.