Potrivit reprezentantilor companiei, suprafata fabricii actuale de la Hunedoara se va dubla, lucrarile urmand sa fie finalizate in 2017.

Totodata, in Brasov urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa inceapa activitatea de productie in a treia hala.

”Pana acum, compania a investit peste 500 de milioane de euro in Romania, beneficiind de sustinerea si implicarea unei echipe puternice de 15.000 de angajati. Planurile companiei au fost aprobate de managementul Dräxlmaier Group in cadrul ultimei sedinte a Consiliului de Administratie si au fost discutate cu reprezentantii Blocului National Sindical si cu cei ai sindicatului reprezentativ din cadrul fabricii din Pitesti”, informeaza compania intr-un comunicat.

Producatorul de componente auto intentioneaza, insa, sa restranga activitatea celei mai vechi fabrici Dräxlmaier din Romania, din Pitesti, ceea ce ar putea sa afecteze aproximativ 800 de persoane. In prezent, in Pitesti lucreaza peste 5.500 de angajati, in trei unitati controlate de grupul german.

Angajatii companiei Lisa Dräxlmaier Autopart, parte din grupul german, se afla deja in somaj tehnic de la finalul lunii februarie 2017, din cauza reducerii comenzilor in cazul proiectelor gestionate de companie, in contextul in care unul dintre clienti a decis sa mute productia in Mexic.

”Situatia este rezultatul unui cumul de factori: pe de-o parte, este vorba despre reducerea fireasca a comenzilor in cazul produselor al carui ciclu de viata se apropie de final, iar pe de alta parte unul dintre principalii clienti a decis sa-si mute productia in Mexic”, a declarat directorul general al Lisa Dräxlmaier Autopart, Bernd Schmitt.

Desi compania a incercat sa asigure noi proiecte pentru unitatea de la Pitesti, nu a reusit. Potrivit liderului sindical Dumitru Costin, negocierile au avut ca rezultat o solutie pe termen scurt.

Am luat act de decizia actionarului majoritar. Asta ne-a obligat sa negociem si sa gasim niste solutii, care inseamna, pe termen scurt, un pachet de servicii suport si de asistenta pentru lucratorii care isi vor pierde locurile de munca, dar si despagubiri financiare in conformitate cu prevederile Contractului Colectiv. Ne vom asista oamenii, ii vom sprijini pentru a-si putea gasi noi locuri de munca”, a declarat presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, citat de News.ro.

Potrivit reprezentantilor companiei, angajatii afectati ar urma sa primeasca intre 10 si 12 salarii compensatorii, in functie de vechimea in cadrul companiei si vor fi sustinuti sa se reintegreze cat mai repede pe piata muncii.