"Ne-au înştiinţat că au intrat pe procedură. Este prima notificare pe care o fac. Ei vor anunţa reprezentanţii salariaţilor şi vom vedea ce se va întâmpla după aceea, respectiv dacă vor fi contestaţii. Este vorba despre 663 de oameni care vor fi afectaţi. Am înţeles că până la sfârşitul lunii martie ar vrea să încheie situaţia, nu ştiu ce se întâmplă, dar zilele acestea probabil că vom avea o discuţie cu ei, să vedem care este situaţia", a declarat inspectorul-şef al ITM Timiş, Petru Kasai, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, angajaţii fabricii cu capital străin nu au sindicat, ci doar reprezentanţi ai salariaţilor.

Citește și: Lidl aduce în țară românii plecați la muncă în străinătate. Joburile pentru care au aplicat 2.000 de candidați

Rieker activează în Lugoj din anul 1998 şi producea încălţăminte pentru piaţa occidentală. Compania, cu sediul central în Elveția, produce încălțăminte și genți pentru aproximativ 9.000 de retaileri independenți din toată Europa și are în jur de 20.000 de angajați în total.

Celor 700 de șomeri de la Rieker din Lugoj se adaugă și cei 400 de la fabrica Nestle din Timișoara, care au fost anunțați în ianuarie că vor rămâne fătă loc de muncă.

Potrivit Profit.ro, Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, îşi închide singura fabrică din România, aflată la Timişoara. Fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai, fiind vizaţi aproape 400 de angajaţi.

Unitatea de la Timişoara produce anual peste 10.000 de tone de dulciuri şi cafea, însă produsele vor fi fabricate în continuare în alte zone.