Presedinte al Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania (AAFBR), fondatorul Asociatiei Administratorilor Independenti, fost-membru al Consiliului Director al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), Radu Craciun a coordonat timp de 10 ani departamentele de analiza si cercetare piata de capital de la ABN AMRO Securities (Romania) si ABN AMRO Bank (Romania), urmand ca apoi sa preia functia de Director de Investitii si apoi Director adjunct la Eureko, administrator a doua fonduri de pensii private.

Ma bucur ca am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experienta acumulata in cei 6 ani in care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din Romania. Sunt onorat sa ma alatur colectivului din BCR Pensii, o echipa de oameni foarte valorosi, impreuna cu care imi propun sa ramanem un jucator activ si un partener de incredere, pe termen lung, pentru clientii nostri”, a declarat Radu Craciun, intr-un comunicat remis presei.

Cele doua fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 si Pilon 3) aveau la sfarsitul lunii februarie 2016 o valoare a activelor nete administrate de 1,78347 mld lei, in crestere cu cca 26,70% fata de luna februarie 2015 si administra conturile de pensie privata a 667,896 participanti.

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de BCR Pensii a inregistrat la finalul lunii februarie 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresteri la nivelul activelor nete cu cca. 19,40% (cu 3 procente peste media pietei), cresteri ale cotei de piata din active nete cu 2,75% si la nivelul numarului de participanti, care a ajuns la 116.203 (cu cca. 16% mai mult fata de aceeasi perioada din 2015).

In ceea ce priveste numarul clientilor noi din ultimul an fata de numarul clientilor noi din anul anterior, care au optat pentru o pensie facultativa, BCR Plus a crescut cu 22,16% (calculele fiind raportate la sfarsitul lunii februarie al fiecarui an luat in considerare). BCR Plus a inregistrat si o crestere cu 5% a cotei de piata in ceea ce priveste numarul total de participanti, acesta fiind de 29,86% in februarie 2016.

BCR Pensii a fost infiintata in anul 2007 si are ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii private si a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR si Fondul de Pensii Facultative BCR Plus. BCR Pensii are in prezent un capital social de 191.000.000 lei, avand actionar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,99%.