Grassi are o experienta de peste 17 ani in sectorul energiei electrice, iar inainte sa vina in Romania a condus echipa firmei Enel.Si specializata in francize in Italia, se arata intr-un comunicat al Enel.

In calitate de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia, Grassi va coordona toate activitatile de furnizare si vanzare ale Enel in Romania, dar si pe cele de relatii cu clientii si departamentul care gestioneaza serviciile cu valoare adaugata.

Enel Energie si Enel Energie Muntenia au impreuna o baza de 2,7 milioane de clienti si furnizeaza electricitate in zece judete din Romania, respectiv Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Calarasi, Ialomita, Tulcea, Constanta, Ilfov, Giurgiu si Bucuresti.

La sfarsitul lunii februarie, Enel a anuntat ca a suspendat vanzarea activelor de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, dupa ce, anul trecut, si-a exprimat intentia de a parasi piata locala.

Consiliul de administratie al Enel SpA s-a reunit astazi (miercuri, 25 februarie, n.red.), sub conducerea Patriziei Grieco, si a examinat planul anuntat pe 10 iulie 2014 privind vanzarea activelor din Europa de Est. In lumina prioritatilor strategice din planul industrial care va fi prezentat comunitatii financiare pe 19 martie, consiliul a hotarat sa suspende procesul de vanzare a activelor de distributie si furnizare din Romania, dar sa continue cu vanzarea activelor de generare din Slovacia”, anunta compania intr-un comunicat.

Grupul italian Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005, unde controleaza o treime din piata distributiei de energie. Italienii detin 64,4% din Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Energie, precum si 100% din compania de servicii Enel Romania (detinuta prin Enel Investment Holding BV).