Sverzut va raspunde de activitatile financiare, contabile, fiscale, de control al riscurilor si de planificare si control, ale grupului Enel in Romania.

"Ii urez bun-venit lui Alessandro in functia de CFO al Enel Romania si ii doresc mult succes in noul sau rol", a declarat Toni Volpe, Country Manager Enel Romania.

"Alessandro este un director financiar experimentat cu un background solid, iar experienta si expertiza lui reprezinta un avantaj pentru compania noastra. In acelasi timp, sunt incantat ca Monica a fost promovata in cadrul unei linii globale importante, unde sunt sigur ca va consolida contributia managerilor internationali la succesul grupului."

Sverzut (49 ani) are o experienta de 20 de ani in functii de conducere in departamente financiare. Inainte de a se alatura Enel Romania, a fost director procese si sisteme de control la Enel Holding, iar intre 2007 si 2011 a condus departamentul financiar al Enel Franta, in calitate de CFO pentru operatiunile grupului din Franta si Belgia.

Monica Hodor va raspunde de coordonarea activitatii de control financiar a companiilor de distributie din grup in Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, Romania si Spania.