Intrarea Facebook in S&P 500, in locul companiei Teradyne, va avea loc la inchiderea tranzactiilor din data de 20 decembrie. Facebook va fi inclusa si in indicele S&P 100, in locul companiei Williams Cos.

Actiunile Facebook sunt in crestere cu 3,7%, in tranzactiile electronice de joi, inainte de deschiderea bursei din New York. Includerea Facebook in cei doi indici reprezinta un vot de incredere in companie. Dupa oferta publica initiala din mai 2012, valoarea de piata a Facebook s-a redus la jumatate, investitorii fiind sceptici in privinta perspectivelor de crestere.

In acest an insa titlurile Facebook s-au apreciat cu 86%, compania dezvoltand afacerile in domeniul publicitatii, inclusiv in cazul serviciilor destinate utilizatorilor de dispozitive mobile.

Capitalizarea de piata a Facebook a crescut de peste doua ori in acest an, la 123 de miliarde de dolari. Intrarea Facebook in indicii S&P ii asigura o baza solida de actionari, din partea fondurilor de investitii.

Facebook va fi inclusa intr-un subindice al S&PO 500 pentru industria softurilor si serviciilor pentru Internet, alaturi de Google, Ebay si Yahoo. Intre companiile de Internet care au efectuat oferte publice initiale in ultimii trei ani, precum LinkedIn, Yelp si Twitter, Facebook este prima care intra in S&P 500.

La 19 luni dupa listarea la bursa, Facebook este deja membra a indicilor Russell 1000 si MSCI World. Compania a intrat in indicele Nasdaq 100 in decembrie 2012. Facebook a preferat sa se listeze la Nasdaq Stock Market si nu la New York Stock Exchange.