Obiectivul Programului national multianual de microindustrializare este sustinerea investitiilor in sectoarele de productie eligibile, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM-urilor din aceste sectoare.

"Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai asteptate proiecte guvernamentale de catre antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele romanesti consta in valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Vrinceanu. 

De asemenea, acest program national sprijina fabricile de dimensiuni mici si medii si ”va genera valoare adaugata in economie”, adauga Claudiu Vrinceanu. Acesta este cel de-al patrulea program national, din cele zece pe care Ministerul Economiei le implementeaza anul acesta.

Prin acest program se finanteaza implementarea celor mai bune planuri de investitii si planuri de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro.

Calcularea punctajelor planurilor de investitii/afaceri se face in mod automat, transparent si in timp real, spun reprezentantii Ministerului Economiei.

Aplicatia de inscriere in program este activa de la ora 10.00.