"elefant.ro a devenit de-a lungul timpului un brand cunoscut si o afacere cu o crestere rapida. Decizia noastra de a investi este fundamentata pe aceste atribute, pe evolutia generala a companiei, precum si pe capacitatile echipei de management de a avea viziune si o buna intelegere a comertului electronic. In urma unei infuzii de capital, am intrat in strucutra actionariatului cu o participatie putin peste 10% si este posibil sa efectuam o noua infuzie de capital la finele anului viitor", a afirmat Sfintescu, care a evitat sa precizeze suma alocata infuziei de capital, scrie Mediafax.

Restul titlurilor Universal Online Promotion sunt controlate de managerii companiei - 5% si Fribour Investments, in care majoritar este omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, alaturi Dan Vidrascu, minoritar.

Lansat in 2010, www.elefant.ro a inregistrat o extindere rapida, insotita de largirea portofoliului, acoperind in prezent categorii de produse precum carti, media si e-books, jucarii, cosmetice si parfumuri, imbracaminte si incaltaminte, accesorii, home&deco si electronice.

Investitia 3TS Capital succede unei recente runde de finantare, de 4 milioane euro, provenita in exclusivitate din partea Fribourg Investments.

"Negocierile au inceput in urma cu patru luni. Infuzia de capital realizata de 3TS Capital ne permite sa securizam dezvoltarea elefant.ro si ne va ajuta sa dublam cifra de afaceri in fiecare an din urmatorii 2-3 ani. Vrem sa atingem vanzari de 30 milioane de euro in 2015. De asemenea, intrarea 3TS Capital in actionariatul companiei ne confirma modelul de business, unul pe care noi il consideram sustenabil", a afirmat presedintele Fribourg Investments, Ion Sturza.

El a mai spus ca elefant.ro va deveni profitabil peste 2-3 ani.

Catalysy Romania este unul dintre cele mai importante fonduri locale de investitii, administrat de compania 3TS Capital Partners, care mai detine portalul legislativ avocat.net.

Catalyst Romania este primul fond de investitii dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Portofoliul acestuia include companii care activeaza in domenii precum IT&C, real estate, resurse naturale, productie industriala si agricultura.