Actiunile Sharp au incheiat sedinta de joi in crestere cu 5,79% la Bursa de la Tokyo, dupa ce in cursul sedintei au inregistrat un avans de peste 20%.  

O serie de surse din apropierea discutiilor, citate de Reuters, sustin insa ca Sharp studiaza si o alta oferta lansata de fondul public de investitii nipon Innovation Network Corporation of Japan, care vrea sa uneasca operatiunile Sharp din domeniul LCD cu cele ale rivalului Japan Display Inc, unde este deja actionar.

INCJ ia in considerare si fuzionarea diviziei de electrocasnice a Sharp cu cea a Toshiba. Si se pare ca autoritatile japoneze ar prefera o solutie nationala, pentru ca tehnologia Sharp in domeniul display-urilor sa ramana in Japonia.  

Discutii in vederea unei fuziuni intre Foxconn si Sharp au mai avut loc si in 2012 cand compania japoneza a refuzat o oferta de preluare care ar fi dat Foxconn un control mult prea mare.

Si totusi cele doua firme au continuat sa opereze in comun o uzina in Japonia care produce LCD-uri mari.  

Candva lider pe piata display-urilor pentru smartphones si televizoare, Sharp trece printr-o perioada dificila, ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici.

In mai 2015, Sharp a beneficiat un al doilea program guvernamental de sprijin, de 1,7 miliarde dolari, dar pana acum nu da semne de revenire.