Foxconn sustine ca a primit noi informatii de la Sharp care trebuie clarificate. Totul la cateva ore dupa anuntarea incheierii unui acord in urma caruia grupul taiwanez prelua Sharp pentru 4,3 miliarde dolari. 

"Va trebui sa amanam orice semnare a unui acord definitiv pana cand vom ajunge la o rezolvare satisfacatoare a situatiei'', potrivit Foxconn.  

Daca tranzactia se va incheia, va fi prima preluare majora a unui producator japonez de electronice din istoria sectorului tehnologic nipon.  

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul sustin ca autoritatile de la Tokyo sunt ingrijorate de preluarea unei companii japoneze de o firma straina.  

Alte surse au precizat ca Sharp a analizat si o alta oferta lansata de fondul public de investitii public nipon Innovation Network Corporation of Japan care vrea sa uneasca operatiunile Sharp din domeniul LCD cu cele ale rivalului Japan Display Inc, unde este deja actionar.

De asemenea, INCJ ia in considerare si fuzionarea diviziei de electrocasnice a Sharp cu cea a Toshiba. Potrivit surselor, autoritatile japoneze ar prefera o solutie nationala pentru ca tehnologia Sharp in domeniul display-urilor sa ramana in Japonia.  

Discutii in vederea unei fuziuni intre Foxconn si Sharp au mai avut loc si in 2012, cand compania japoneza a refuzat o oferta de preluare. Cu toate acestea, cele doua firme au continuat sa opereze in comun o uzina in Japonia care produce LCD-uri mari.  

Odata lider pe piata display-urilor pentru smartphone-uri si televizoare, Sharp trece in prezent printr-o perioada dificila ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici. In mai anul trecut, Sharp a beneficiat un al doilea program guvernamental de sprijin, de 1,7 miliarde dolari, dar pana acum nu a dat semne de revenire.

Sharp are peste 50.000 de angajati pe plan global.