"China vede emergenta unei clase mijlocii. Oamenii acorda din ce in ce mai multa importanta conditiei fizice si spirituale, iar sarmul triatlonului, o provocare sportiva unica, va atrage fara tagada publicul larg", a explicat grupul. 

Wanda, fondata si condusa de miliardarul chinez Wang Jianlin, intentioneaza sa-si creasca prezenta in industria sportului, in timp ce Beijingul va organiza Jocurile Olimpice de iarna din 2022 si ar putea candida, de asemenea, la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2026. 

La inceputul anului, societatea a cumparat, pentru 1,05 miliarde euro, societatea elvetiana de marketing sportiv Infront, condusa de un nepot al presedintelui FIFA, Joseph Blatter, responsabila cu comercializarea drepturilor de transmisie a Cupei Mondiale de fotbal, si si-a adjudecat 20% din capitalul clubului spaniol de fotbal Atletico Madrid. 

Conform Wanda, World Triathlon Corporation, cu sediul la Tampa (Florida) si aflata la concurenta cu Uniunea Internationala de Triatlon (ITU), este "gestionarul cel mai important al circuitului Ironman", curse care cuprind 3,8 km inot, 180 km pe bicicleta si o proba de alergare pe distanta de 42,195 km, echivalentul maratonului.