Presedintele comitetului pentru finante publice, Margaret Hodge, a spus, in timpul unei dispute aprinse cu un vicepresedinte al Google pentru Europa de Nord si Centrala, Matt Brittin, ca grupul exploateaza regulile si actioneaza fara etica.

"Compania dumneavoastra sustine ca nu face rau. Faceti rau, va folositi de fum si oglinzi", a spus Hodge, adaugand ca Google practica "un comportament necinstit, calculat si lipsit de etica".

Miza o reprezinta incercarea Parlamentului de a face compania sa plateasca taxe mai mari in Marea Britanie, stabilind daca Google vinde servicii in Marea Britanie.

Reprezentantii Google sustin ca angajatii din Marea Britanie nu perfecteaza vanzari, aceste activitati fiind asigurate de anajatii din Irlanda, iar uneori aceste tranzactii au loc prin intermediul aplicatiilor informatice, drepturile intelectuale pentru acestea fiind inregistrate in Bermuda.

In noiembrie anul trecut, reprezentanti ai Google, Starbucks si Amazon.com au fost aspru criticati in audierea din parlament, pentru metodele folosite in evitarea platii taxelor in Marea Britanie, prin transferarea offshore a profiturilor.