Fondurile de investitii pot acorda asistenta unui cumparator prin furnizarea finantarii sau consultanta despre cum ar trebui restructurata tinta de preluare, dupa finalizarea unei tranzactii.

Google vrea sa isi mareasca vanzarile prin intermediul achizitiilor si foloseste o metoda pe care o numeste "testul periutei de dinti", pentru a analiza cat de frecvent este folosita o posibila tinta de preluare de catre utilizatori, a spus Don Harrison, directorul Google pentru fuziuni si achizitii. El a adaugat ca Google incheie acorduri de achizitie o data la doua saptamani.

Potrivit datelor Bloomberg, in acest an la nivel mondial au fost anuntate peste 11.000 de fuziuni si tranzactii, cu o valoare medie de 168 de milioane de dolari si o valoare totala de 1.040 miliarde de dolari. Valoarea medie a unei tranzactii in sectorul tehnologic a fost de 93,3 milioane de dolari, iar cei mai multi cumparatori au provenit din randul fondurilor de investitii.

Google a cumparat in luna iunie compania israeliana Waze, pentru 1,1 miliarde de dolari, castigand tehnologie in domeniul navigatiei.