Coasta de Fildes reprezinta sursa a circa 40% din cacaua produsa la nivel mondial.

Nestle este in alerta maxima, chiar daca grupul nu are fabrici in cele mai afectate trei state, Sierra Leone, Liberia si Guinea, a declarat directorul general Paul Bulcke. El a precizat ca nu este necesara retragerea angajatilor din regiune. 

Coasta de Fildes este pe o lista de 13 state carora Organizatia Mondiala a Sanatatii le-a cerut saptamana trecuta sa fie pregatite pentru cazuri de Ebola, pentru a se asigura ca epidemia nu se raspandeste. 

La inceputul saptamanii, producatorul elvetian de alimente a oferit cel putin 100.000 de franci elvetieni Federatiei Internationale a Crucii Rosii si organizatiei Caritas, pentru combaterea Ebola. 

"Cel mai bun lucru este sa fii in alerta, siguranta oamenilor sa fie prioritara si sa iti continui activitatea, ceea ce creeaza stabilitate. Daca s-ar inchide dintr-o data toate fabricile din Africa, s-ar crea mai multa panica. O alta prioritate trebuie sa fie prevenirea raspandirii panicii", a spus Bulcke. 

Nestle a anticipat joi ca trimestrul IV va fi dificil pentru companie, unul dintre motive fiind epidemia de Ebola, alaturi de tulburarile politice din Asia si cresterea preturilor materiilor prime. 

In ultima luna, pretul contractelor futures pentru cacao a crescut cu 16%.  Daca virusul va ajunge in Gana si Coasta de Fildes, ar avea un impact major, a mai spus Bulcke, adaugand ca Nestle a luat masuri, care vor avea efecte si in prima parte a anului viitor, pentru a se proteja de cresterea pretului pentru cacao. Nestle are opt fabrici in diviza din Africa Centrala si de Vest, care are sediul in Accra, Gana.