Reorganizarea ar urma sa genereze economii de miliarde de euro dar va duce si la crearea unui management mai centralizat.

De asemenea, Het Financieele Dagblad sustine ca ING considera ca exista oportunitati in Belgia, Olanda, Germania si Polonia dar are indoieli cu privire la prezenta sa pe piata din Turcia, unde nu a dobandit inca o masa critica.

Directorul general Ralph Hamers vrea sa transforme ING intr-o banca orientata pe Europa si vrea sa extinda activitatea de creditare catre consumatori si companii in afara pietei domestice pe masura ce dobanzile extrem de reduse si cerintele organismelor de reglementare in materie de consolidare a capitalului risca sa reduca profitul.

ING Bank ofera servicii bancare unui numar de peste 34 milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Potrivit informatiilor publicate pe pagina sa de Internet, ING are aproximativ 52.000 de angajati.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti - companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Romania a obtinut un profit de net de 84 de milioane de lei in T1 2016, cu 3% mai mare decat in T1 2015.