"Daca 2013 si 2014 au fost ani de dezvoltare pentru Bursa de Valori Bucuresti, imi doresc foarte mult ca 2015 si 2016 sa continue, iar implicarea Guvernului, fie pe partea legislativa, fie pe partea decizionala de listare a companiilor care inca se afla in portofoliul Guvernului, sa sprijine aceasta dezvoltare a pietei de capital", a spus Ponta, care a deschis sedinta de tranzactionare de luni a Bursei de Valori Bucuresti, scrie Mediafax.

El a aratat ca stie solicitarea care i-a fost adresata de finalizare a reformei structurale prin adoptarea unui act normativ care sa faciliteze operatiunile pe piata de capital, printr-o mai mare transparenta si deschidere pentru fluxurile de capital, si a asigurat ca va fi elaborat un astfel de document.

Premierul a precizat ca singurul lucru care a ramas de stabilit in cazul actului normativ este forma in care sa fie adoptate modificarile, aratand ca in mod normal ar trebui emisa o ordonanta de urgenta.

"A picat, insa, intr-un moment in care mai multe ambasade au spus sa nu mai emitem ordonante de urgenta, dupa care i-am intrebat pe respectivii ambasadori daca in domeniul pietei de capital este bine sa dam ordonante de urgenta si au spus ca da. Asa incat, exista ordonante bune si ordonante proaste in functie de interesul politic care n-ar trebui sa influeneze dezvoltarea pietei de capital", a spus Ponta.

El a explicat ca in prezent efectueaza inca o analiza cu Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Banca Nationala, fiind gata sa isi asume raspunderea unui act normativ care sa intre imediat in vigoare.