H&M, al treilea mare retailer la nivel mondial, dupa grupul american Gap si Inditex din Spania, a aratat in raportul financiar publicat astazi ca a redus numarul de magazine care ar fi trebuit deschise pana la sfarsitul acestui an la 220, de la 240.

"Oferta de spatii pentru magazine de la sfarsitul acestui an s-a redus, intrucat numarul centrelor comerciale finalizate este mai mic din cauza problemelor economice, in special in Europa de Sud-Est", potrivit raportului, citat de Mediafax.

Intr-un raport anterior, din luna iunie, H&M anunta ca in primavara anului 2011 va intra pe noi piete, respectiv in Croatia si Romania.

Croatia si Romania vor deveni noi piete in portofoliul H&M, cu inaugurari la Zagreb si Bucuresti in primavara lui 2011", preciza raportul anterior.

De altfel, retailerul suedez a inceput deja sa recruteze personal pentru a lucra in magazinele din Bucuresti, prin intermediul firmei de resurse umane Manpower.

Magazinele H&M vor fi deschise in Baneasa Shopping City, Bucuresti Mall, Plaza Romania, AFI Cotroceni si Unirea Shopping Center.