Oferta publica obligatorie de preluare urmeaza a fi derulata ulterior, in conditiile aprobarii tranzactiei de catre autoritatile de reglementare.

Pretul tranzactiei, de 1,67 de miliarde euro, echivalentul a 10,6 euro per actiune Italcementi, vizeaza doua componente: o contributie in numerar si un pachet de 7,75 pana la 10,5 milioane de actiuni HeidelbergCement, rezultate dintr-o majorare de capital realizata de grupul german si care vor intra in posesia Italmobiliare S.p.A., actionarul majoritar al Italcementi.

Finantarea initiala va fi asigurata din resurse in numerar si printr-o finantare de tip punte in valoare de 4,4 miliarde euro, acordata de Deutsche Bank si Morgan Stanley. 

Finalizarea tranzactiei este prevazuta pentru anul 2016. Ulterior, HeidelbergCement va initia o oferta publica de preluare a participatiilor celorlalti actionari ai Italcementi, masura obligatorie conform legislatiei italiene. 

Achizitia marcheaza o extindere si o diversificare semnificative a prezentei HeidelbergCement, atat pe piete cu traditie, precum Franta, Italia, SUA si Canada, unde grupul isi va consolida puternic pozitia de piata, dar si pe piete emergente cu inalt potential de crestere, ca India, Egipt, Maroc si Thailanda

HeidelbergCement are aproximativ 45.000 de angajati in 2.300 de locatii, in peste 40 de tari.