"Daca ne judecam la termen, Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa chiar pe 11 mai, cand se vor judeca ultimele doua contestatii, cele ale Energy Holding si Alpiq Romenergie", a sustinut Borza, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Alpiq Romindustries, celalalt mare trader de energie care a contestat intrarea in insolventa, a pierdut in decurs de o luna doua procese prin care cerea despagubiri de aproape un miliard de lei.

Hidroelectrica a castigat doua procese cu Alpiq Romindustries si Elsid Titu, care solicitau despagubiri de circa 400 milioane lei.

Hidroelectrica a castigat si procesul cu producatorul de electrozi siderurgici Elsid S.A. Titu, care a solicitat la deschiderea procedurii despagubiri in cuantum de 13 milioane lei pentru diminuarea cantitatii de energie livrata in perioada septembrie 2011 - aprilie 2012 "datorita aplicarii clauzei de forta majora".

Hidroelectrica se afla in insolventa din februarie 2014. Compania a mai fost in procedura de reorganizare judiciara in perioada iunie 2012 - iunie 2013.