Pe 22 decembrie, Consiliul de Supraveghere a aprobat o remuneraţie fixă brută lunară de 28.428 lei pentru membrii Directoratului, adică de şase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Tot la finele anului trecut, Consiliul de Supraveghere a numit membrii Directoratului, cu un mandat provizoriu de patru luni, adică până la data de 7 mai. Potrivit site-ului Hidroelectrica, aceştia sunt Bogdan Badea (preşedinte directorat), Marian Bratu (membru), Bogdan Sosoaca (membru).

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat şi unul din cei mai mari producători de energie din ţară. Acţionarul majoritar este Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, restul fiind deţinut de Fondul Proprietatea.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvență în perioada iunie 2012 - iunie 2016, timp în care a reziliat toate cele 11 contracte cu așa-numiții "băieți deștepți", un mecanism de privatizare a profitului demarat în 2004 și care a prejudiciat compania cu circa 1,1 miliarde de euro doar în perioada 2006-2012, potrivit calculelor fostului administrator judiciar. De când a ieșit din inslovență, compania obține profituri record.