Reprezentantii Holzindustrie Schweighofer au declarat, intr-o conferinta de presa la Sfantu Gheorghe, ca vor investi 150 milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a lemnului, la Reci, aceasta urmand sa functioneze din anul 2014. Totodata, vor fi create in mod direct 650 de locuri de munca si alte doua mii vor fi generate indirect in industriile aferente, au sustinut reprezentantii companiei, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de acestia, capacitatea anuala de debitare planificata va fi de 800.000 metri cubi, 70% din cheresteaua rezultata urmand sa fie procesata ulterior, din care 100.000 metri cubi vor fi utilizati pentru realizarea produselor incleiate pentru piata asiatica, intr-o prima faza. In a doua faza, Holzindustrie Schweighofer planuieste sa produca produse incleiate si pentru piata locala.

Totodata, fabricile deja existente in Siret si Comanesti vor fi aprovizionate cu materie prima de catre noua fabrica. Produsele secundare si produsele finite vor fi transportate pe calea ferata, utilizand zilnic o suta de vagoane.

La conferinta de presa au fost prezenti Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Mircea Dusa, ministrul Apararii, Gerald Schweighofer, detinatorul grupului Holzindustrie Schweighofer, senatorul UDMR Olosz Gergely, primari si sefi ai institutiilor deconcentrate.

Holzindustrie Schweighofer activeaza pe piata din industria de prelucrare a lemnului din Romania, avand investitii de peste 300 de milioane de euro si o cifra de afaceri de 300 de milioane euro anual. Grupul opereaza patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Sebes, Radauti, Siret si Comanesti.