"HSBC vizeaza reduceri de costuri cuprinse intre 4,5 si 5 miliarde de dolari pe an pana in 2017 si sa ajunga la o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10%", a informat banca britanica, potrivit Agerpres.

"HSBC intentioneaza sa-si vanda operatiunile din Turcia si Brazilia, dar are de gand sa mentina o prezenta in aceasta ultima tara pentru mari clienti corporate. In paralel, HSBC intentioneaza sa-si accelereze investitiile in Asia, cu un accent deosebit pe China si Asia de Sud-Est", transmite banca.

De asemenea, HSBC a confirmat ca analizeaza o eventuala mutare a sediului general in afara Marii Britanii. Decizia va fi luata la finele acestui an.

In 9 iunie directorul general Stuart Gulliver va prezenta actionarilor noua strategie a bancii, care implica reducerea costurilor si restructurarea activitatii diviziei de investitii, precum si vanzarea unor afaceri, in vederea cresterii castigurilor.

In februarie,el a anuntat ca operatiunile din SUA, Turcia, Mexic si Brazilia trebuie sa se imbunatateasca sau vor fi vandute. 

Presedintele HSBC Holdings, Douglas Flint, a anuntat in aprilie ca ar putea lua in considerare mutarea sediului central din Londra, in urma majorararii taxei pe banci in Marea Britanie.

Deoarece are mai multe active decat orice alta banca britanica, HSBC a fost cea mai afectata de acest bir, fiind nevoita sa achite anul trecut 1,1 miliarde de dolari. Banca este listata la bursele din Londra si Hong Kong, avand o capitalizare de piata de aproape 125 miliarde de lire sterline.