IKEA precizeaza intr-un comunicat remis presei ca persoanele care nu sunt alergice la lapte sau alune pot consuma ambele tipuri de ciocolata fara probleme.

Reteta tabletelor de ciocolata neagra CHOKLAD MÖRK 60% si CHOKLAD MÖRK 70% nu contine lapte sau alune. In schimb, cele doua tipuri de ciocolata sunt produse pe aceeasi linie de productie cu alte produse care contin lapte si alune, astfel incat exista posibilitatea ca persoanele alergice la lapte sau alune sa manifeste reactii alergice in urma consumului celor doua produse”, informeaza compania.

Astfel, IKEA invita persoanele alergice la alune sau lapte, care au cumparat produse CHOKLAD MÖRK 60% si CHOKLAD MÖRK 70% aflate in termenul de valabilitate, sa le aduca inapoi in magazinul din Bucuresti, unde vor primi inapoi suma integrala platita pentru produs.

Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut aproximativ 69.000 de bucati din cele doua produse si nu a inregistrat sesizari din partea consumatorilor. In prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai gaseste la vanzare in magazinul IKEA din Bucuresti.

Retailerul suedez de mobila si decoratiuni IKEA a fost fondat in 1943 de Ingvar Kamprad, iar in august 2015 detinea 375 de magazine in 47 de tari sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize . IKEA a intrat pe piata din Romania in martie 2007, deschizand al 253-lea magazine al grupului.