HSBC a restrans cautarile pentru gasirea unei banci care sa preia operatiunile diviziei sale din Turcia, principalele favorite fiind Arab Banking Corp din Bahrein, BNP Paribas din Franta, dar ING este cumparatorul preferat. 

Reprezentantii HSBC nu au comentat informatia, transmite Agerpres.

Cea mai mare banca din Europa, HSBC Holdings, este listata la bursele din Londra si Hong Kong, avand o capitalizare de piata de aproape 125 miliarde lire sterline. 

Se pare ca Arab Banking Corp si BNP Paribas au devenit mai interesate in achizitionarea Finansbank, divizia din Turcia a National Bank of Greece. 

In februarie, directorul general de la HSBC, Stuart Gulliver, a declarat ca subsidiarele cu probleme ale bancii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia si SUA, au la dispozitie maximum doi ani pentru a-si imbunatati rezultatele, in caz contrar urmand sa fie vandute.

Divizia HSBC din Turcia a inregistrat in 2014 pierderi de 64 milioane de dolari din cauza unor limite impuse de autoritatile de reglementare la dobanzile pentru cardurile de credite si overdraft-uri.

Pentru ING, o achizitie pe piata din Turcia ar insemna o reluare a procesului de extindere internationala care a fost oprit dupa ce guvernul olandez a fost nevoit sa vina in ajutorul ING dupa criza financiara din 2008.

In Romania, ING Bank a inregistrat in T1 2015 un profit net de 82 milioane de lei, in crestere cu 9% fata de cel din perioada similara a anului trecut.