Investiţia de 45 milioane de euro va crea 150 de noi locuri de muncă, potrivit companiei.

Noua unitate de producţie Dunapack Rambox va funcţiona în mod complementar cu cea existentă din Sfântu Gheorghe, Covasna, care urmează să beneficieze de un upgrade tehnic semnificativ. Fabrica din Bolintin este programată să-şi înceapă activitatea operaţională în iunie 2019.

Noua unitate de producţie de 27.000 metri pătraţi va fi utilată cu echipamente de ultimă generaţie precum o maşină de carton ondulat de mare viteză, de 2,8 m, marca Fosber, o maşină de prelucare a cartonului, de înaltă precizie, marca Bobst, dar şi un sistem automatizat de operare a paleţilor.

Capacitatea de producţie planificată a fabricii este de 180 milioane metri pătraţi/an. Împreună, cele două fabrici Dunapack Rambox vor atinge o capacitate de producţie anuală de aproximativ 300 milioane mp/an.

România a fost şi este încă una dintre pieţele noastre cheie de dezvoltare. Cu sprijinul autorităţilor locale şi cu toate resursele necesare la îndemână, suntem încântaţi să facem acest pas major într-o piaţă dinamică, în plină creştere”, afirmă Cord Prinzhorn, directorul general al Prinzhorn Group, holding deţinut şi operat de familia cu acelaşi nume.

Fabrica din Bolintin Deal va asigura producţia de cutii de carton ondulat de înaltă calitate, ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comerţul cu amănuntul şi e-commerce, precum şi o gamă largă de soluţii de ambalare cu o calitate superioară.

”Locaţia de care beneficiază noua fabrică Dunapack Rambox, la doar 20 de kilometri de Bucureşti, ne va permite să oferim clienţilor noştri din România cea mai bună calitate a produselor şi serviciilor noastre. În plus, datorită configurării flexibile a echipamentului tehnic, avem posibilitatea să acţionăm rapid şi eficient în faţa noilor provocări din industrie”, afirmă directorul geenral al diviziei Dunapack Packaging, Alexander Enzenberg.

În prezent, Dunapack Rambox are un portofoliu de peste 500 de clienţi care acoperă toate sectoarele industriale majore.

Dunpack Rambox este filiala locală a diviziei Dunapack Packaging. Cu noua fabrică de ambalaje de carton ondulat, Dunapack Packaging va opera cu două fabrici în România. Divizia va fi reprezentată de 20 de fabrici de ambalaje de carton ondulat în 10 ţări.

Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn Group, care are 6.600 de angajaţi în 15 ţări, unul din cei mai mari jucători europeni în industria ambalajelor, producţiei de hârtie şi reciclării. Cu o cifră de afaceri anuală de 1,4 miliarde de euro, grupul este pe locul trei în Europa pe acest segment.