Achizitia se inscrie in strategia generala a companiei La Fantana de consolidare a prezentei pe piata si de extindere a portofoliului de servicii si produse, se arata intr-un comunicat al companiei.

Prin aceasta achizitie, La Fantana preia 9.500 de aparate de cafea, care se adauga celor 110.000 de watercoolere deservite in prezent, anunta compania intr-un comunicat remis Incont.ro.

"Avem o retea de distributie extinsa si eficienta, care ne permite sa dezvoltam noi directii. Preluarea distributiei Lavazza este un prim pas, care marcheaza inceputul unei etape noi in evolutia companiei", a declarat Cristian Amza, presedintele boardului La Fantana Group.

Anul trecut, La Fantana a raportat o cifra de afaceri de 29 milioane de euro in Romania si Serbia si are un portofoliu de peste 40.000 clienti.

Blue Coffee Service a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 9,7 milioane de euro si numara 82 de angajati. Lavazza este unul dintre cele mai importante branduri de cafea din lume, prezent in peste 90 de tari.

La Fantana este prezenta pe piata din Romania de peste 10 ani si este furnizor de apa imbuteliata in sistem watercooler pentru companii si mediul rezidential. Compania are peste 800 de angajati in Romania si Serbia, doua unitati de imbuteliere in Romania (Bucuresti si Talmaciu, jud. Sibiu) si o unitate la Mitrovo Polje, in Serbia.

In mai 2007, fondul de investitii Innova Capital, cu sediul central la Varsovia, a cumparat 92% din actiunile grupului La Fantana de la fondul Oresa Ventures si de la Cristian Amza intr-o tranzactie de 35 de milioane de euro. In prezent, Innova Capital detine 75,5% din actiunile La Fantana.