Aceasta este prima retragere de produse puse in vanzare in Finlanda de la izbucnirea scandalului referitor la etichetarea carnii de cal drept carne de vita. In schimb, Suedia a retras, deja, lasagna marca Findus continand carne de cal.

Lidl Suedia a declarat pentru AFP ca a retras din raioane gulas si ravioli marca Coquette, produse de catre firma germana Dreistern. "Le-am retras pe perioada in care le vom analiza", a precizat Caroline Forsshell, o purtatoare de cuvant a retelei.

Lidl Finlanda a explicat ca a decis sa retraga Gulas marca Coquette dupa ce a fost avertizata de catre firma-mama cu privire la suspiciuni fata de carnea de la Dreistern, furnizorul german al semipreparatelor retrase. "Am primit un avertisment, vineri, cu privire la aceste produse si am decis sa le retragem din raioane ca masura de precautie", a declarat Pilvi-Sisko Riikonen, un purtator de cuvant al Lidl Finlanda.

Autoritatea finlandeza pentru securitate alimentara Evira a anuntat luni, intr-un comunicat, ca pregateste prelevari aleatorii in vederea efectuarii de teste ADN, cu scopul de a verifica daca produsele din carne vandute in Finlanda sunt cele in legatura cu care sunt anuntati consumatorii.