Intr-un comunicat de presa comun, Marriott si Starwood au precizat ca au cazut de acord sa revizuiasca acordul de fuziune negociat in luna noiembrie.

Noua oferta facuta de Marriott evalueaza Starwood la 13,6 miliarde de dolari, fata de 12,2 miliarde de dolari anterior. Comparativ, oferta depusa de consortiul condus de asiguratorul chinez Anbang evalua grupul Starwood la 13,2 miliarde de dolari.

Pentru a-i atrage pe actionarii Starwood, Marriott a majorat in special partea in numerar a ofertei sale. Conform ultimei oferte, actionarii Starwood vor primi 21 de dolari in numerar si 0,8 actiuni Marriott pentru fiecare titlu pe care il detin, adica echivalentul a 79,53 dolari per actiune fata de 72,08 dolari per actiune in noiembrie.

Combinatia dintre Marriott si Starwood va crea cel mai mare grup hotelier din lume cu aproximativ 30 de marci, printre care si Sheraton sau Ritz Carlton. Noua companie va detine peste 5.500 de hoteluri cu 1,1 milioane camere la nivel global, iar Marriott va dobandi o prezenta mai mare pe pietele din Europa, America Latina si Asia.

Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de marci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz - Carlton, Bulgari Hotels si JW Marriott Hotels. In Romania, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din Bucuresti, deschis in anul 1999.