Prin intermediul memoriului, citat de Business Insider, Nadella a transmis angajatilor ca majoritatea concedierilor – 12.500, vor fi efectuate la compania proaspat achizitionata Nokia.

In ceea ce priveste momentul la care se vor fadce concedierile, Nadella a scris: “In prima faza, vom incepe cu 13.000 de pozitii, iar cei care urmeaza sa plece vor primi notificarile in urmatoarele sase luni.”

Cea mai ampla concediere colectiva pe care a facut-o Microsoft pana acum a fost cea din 2009, cand a renuntat la 5.800 de angajati, din cauza crizei economice.

In urma concedierii a 18.000 de angajati, Microsoft va plati intre 1,1 si 1,6 miliarde de dolari ca salarii compensatorii si pachete de beneficii.

Planul de reorganizare face parte din incercarea lui Satya Nadella de a reorganiza Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care ofera software si servicii online si pe platforme mobile.
                                           
"Microsoft trebuie sa fie un gigant IT mai ager in urmatorii ani pentru a atinge echilibrul de crestere si profitabilitate in privinta initiativelor pe segmentele de cloud si dispozitive mobile", a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

Nadella, in functie din februarie, cand a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie sa obtina economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzactia cu Nokia, care a adaugat in aprilie 30.000 de angajati la personalul Microsoft, in prezent de 127.100.