Setul de masuri a fost anuntat de directorul general, Steve Ballmer, care a afirmat ca acestea sunt necesare pentru ca Microsoft sa functioneze "ca un intreg si nu ca un grup de insule", noteaza cotidianul Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Diviziile de produs ale Microsoft s-au concurat in anumite situatii pentru resurse, nu si-au impartasit tehnologii sau nu au lucrat atat de rapid pe cat puteau. Ballmer a recunoscut, intr-un mesaj transmis angajatilor, ca astfel de probleme nu pot fi tolerate in contextul eforturilor companiei de a se impune pe piata dispozitivelor mobile, smartphone-uri si tablete, precum si pe cea a serviciilor "cloud".

"Trebuie sa avem o directie strategica clara, dar si sa dam libertate angajatilor aflati cel mai aproape de clienti sa ia decizii pentru atingerea unor obiective mai importante", a spus Ballmer.

Nu este pentru prima data cand Microsoft schimba structura companiei. Ultimul set de masuri afecteaza, insa, toata compania, scrie Wall Street Journal. "Este o intreprindere de proportii. Atinge aproape tot ceea ce facem si modul in care lucram", a afirmat directroul companiei.

Liniile mari ale reorganizarii au fost prezentate de media inainte de anuntarea detaliilor de catre Microsoft, noteaza Wall Street Journal. Analistii se asteapta ca schimbarea structurii sa imbunatateasca colaborarea in interirorul companiei.