Warrant-urile pot fi preschimbate pentru titluri Piraeus Bank, platind un pret prestabilit.

Millennium BCP a cumparat in aprilie participatia de 4,64% pentru 400 de milioane de euro, intr-o tranzactie prin care a vandut divizia din Grecia catre Piraeus. 

"Veniturile brute obtinute din vanzare sunt estimate la 494 milioane de euro. Millennium BCP nu mai detine actiuni sau warrant-uri la Piraeus Bank dupa plasamentul pentru investitori institutionali", se arata intr-un comunicat al bancii portugheze. 

Millennium BCP, cea mai mare banca listata din Portugalia, a facut aceasta miscare conforma conditiilor UE privind ajutorul de stat. Banca a accesat 3 miliarde de euro dintr-o linie de finantare pentru recapitalizare, pusa la dispozitie prin pachetul financiar de 78 de miliarde de euro primit de Portugalia de la statele din zona euro. In schimb, institutia de credit trebuie sa implementeze un plan de restructurare, inclusiv vanzarea unor active. 

Millennium BCP si Piraeus Bank au operatiuni si in Romania. 

In septembrie, portughezii au primit avizul Comisiei Europeane pentru planul de restructurare, care include, printre altele, vanzarea subsidiarei Millennium Bank din Romania. In tara noastra, are banca o cota de piata de sub 1%.