Ministrul a vizitat standurile companiilor romanesti la Targul de la Hanovra, Hanovra Messe, unul dintre evenimentele de mare anvergura la nivel mondial din domeniul tehnologiei industriale.

Potrivit comunicatului, ministrul a discutat atat cu reprezentantii unor companii prezente deja cu investitii consistente pe piata romaneasca si care doresc sa “isi extinda amprenta investitionala” (Schaeffler, Rittal GmbH), cat si cu boardul de conducere a unor firme care sunt interesate sa demareze businessuri sau sa dezvolte parteneriate in Romania, cum ar fi Volkswagen – Audi sau Enercon GmnH.

"Firmele germane prezente in Romania sunt preponderent angrenate in activitati de productie si de R&D, strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu masurile Guvernului de reindustrializare a Romaniei, accentuand tranzitia de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adaugata mare", a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, citat in comunicat.

Romania este un partener traditional al targului Hannover Messe, anul acesta participand un numar de 37 de companii romanesti, pentru 20 dintre ele participarea fiind asigurata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, prin Programul de promovare a exporturilor.

"Imi doresc pentru anii viitori o prezenta mai consistenta la acest eveniment a companiilor romanesti din mai multe sectoare, pentru ca Hanover Messe este locul in care firmele producatoare de tehnologii de varf din intreaga lume se intalnesc si se conecteaza. De asemenea, o participare mai numeroasa la Hanover Messe reprezinta si o modalitate prin care putem creste contributia Romaniei in valoarea totala a importurilor germane, de la 1,26% la 3%", a afirmat Petrescu.

Hannover Messe este un eveniment cu peste 10 expozitii care acopera diverse ramuri ale industriei cum ar fi automatizare, energie, solutii IT sau furnizarea de energie eoliana.