"Este greu sa stabilesti un termen limita pentru listare, pentru ca, dincolo de elementul tehnic, mai trebuie analizata si conjunctura de piata. Eu cred ca aceasta listare se va intampla probabil in interval de maximum 6 luni, dar nu as vrea sa speculez, pentru ca noi trebuie sa alegem cel mai bun moment din piata", a afirmat seful de la Energie, intr-o emisiune la Digi24.

Potrivit lui Grigorescu, inaintea procesului de listare trebuie clarificate o serie de aspecte tehnice. El a dat asigurari ca in acest moment se lucreaza "cu motoarele turate la nivelul mai multor comisii si comitete tehnice".

"Listarea Hidroelectrica este probabil una dintre cele mai importante actiuni pe care le facem in acest mandat. Noi ne-am angajat sa ducem acest proces mai departe si pot sa spun ca, daca acest proces va fi finalizat in decursul acestui mandat, eu am credinta ca putem sa si listam. Exista o suma de aspecte tehnice care trebuie clarificate inainte si se depune mult efort in momentul acesta. Lucram cu motoarele turate la nivelul mai multor comisii si comitete tehnice. Trebuie in primul rand sa ne lamurim si sa definitivam aceasta strategie de dezvoltare a Hidroelectrica, pentru ca listarea ei trebuie sa aiba un singur scop: sa faca din aceasta companie o companie mai puternica; din punctul meu de vedere si o companie care sa joace un rol mai mare la nivel national si la nivel regional. Am sa va dau un singur exemplu. Spuneati ca aveam cea mai mare productie anul asta. Asta inseamna ca avem cel mai mare numar de agregate care sunt disponibile, apte sa produca la un moment T. Este probabil unul dintre cele mai mari grade de disponibilitate a agregatelor Hidroelectrica din istorie. Si asta, sigur, vine si ca urmare a procesului de restructurare si de modernizare. Eu cred ca acest proces trebuie dus la capat si Hidroelectrica ar trebui sa spuna investitorilor ce anume vrea sa modernizeze, unde vrea sa se extinda...", a spus ministrul.

Intrebat care ar fi, din punctul sau de vedere, pragul dupa care ar considera listarea Hidroelectrica un succes, Victor Grigorescu nu a dorit sa avanseze nicio cifra.

"Ar fi nepotrivit din partea mea sa comentez orice legat de pret, pentru ca aceasta este o informatie privilegiata si, sigur, poate una dintre cele mai sensibile informatii intr-un proces de listare. Ce pot sa spun, este ca am convingerea ca Hidroelectrica poate sa fie una dintre cele mai profitabile listari pe care statul roman le-a facut vreodata. Este in regimul asta de pret", a raspuns el.

La inceputul lunii septembrie, Ovidiu Agliceru, presedintele Directoratului producatorului de energie, declara ca listarea la bursa a Hidroelectrica ar putea fi realizata la mijlocul anului viitor, dupa ce va fi stabilita situatia celor 17 proiecte de investitii demarate inainte de 1989 si nefinalizate.