Deliveroo, cu sediul în Londra, este evaluată la peste două miliarde de dolari după ce a obţinut anul trecut 98 de milioane de dolari de la investitori privaţi.

Compania oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua comenzi la restaurante locale care altfel nu oferă livrare la domiciliu, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Uber şi Deliveroo nu au fost disponibili pentru comentarii.

Potenţiala preluare a Deliveroo ar reprezenta o victorie pentru Uber, care încearcă să domine segmentul de livrări de produse alimentare în Europa.

Deliveroo este unul dintre cele mai mari start-up-uri din Europa şi concurează direct cu serviciul global de livrare de mâncare Uber Eats. Este omniprezent în capitale europene, iar pe plan global este disponibil în peste 200 de oraşe de pe patru continente.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.