Conform acordului, EI va furniza si fonduri aditionale de doua milioane de euro pentru sprijinirea dezvoltarii retelei.

Tranzactia este conditionata de obtinerea acordului Consiliului Concurentei, a anuntat Enterprise Investors.

Vanzatorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, si Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital.

Cu o retea de 47 magazine in 27 de orase si cu o puternica platforma online, Noriel este liderul pietei de retail de jucarii din Romania. Compania a fost fondata in 1995 de familia Constantinescu, ca importator si distribuitor de jucarii si jocuri. In 1999, compania a creat "Toys and Games", propria divizie de productie de jocuri de carton si puzzle-uri.

Noriel si-a continuat dezvoltarea prin intrarea in retail in 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creand o retea de magazine specializate in vanzarea jocurilor si a jucariilor. Astfel, Noriel a devenit curand cel mai important canal de distributie din Romania pentru brandurile proprii, dar si pentru multe branduri internationale. In 2015, vanzarile Noriel au crescut cu 26% fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 30 milioane de euro.

"Performanta atinsa de Noriel de-a lungul anilor este impresionanta, iar Enterprise Investors poate continua acest trend ascendent creand, in acelasi timp, noi oportunitati pentru Noriel in anii care vin. Telul nostru este sa facem din fiecare vizita la Noriel o experienta memorabila pentru copii si familiile lor', a spus Jacek Wozniak, partener la Enterprise Investors, care este responsabil de aceasta investitie.

Potrivit lui Serban Roman, Country Director la Enterprise Investors, intentia noului proprietar este de a dubla numarul magazinelor in urmatorii ani.

"Dupa finalizarea tranzactiei intentionam sa repetam experienta de succes de la Profi. Vom intari echipa de management cu experti in domeniu si vom sprijini dezvoltarea retelei de magazine Noriel in tara astfel incat sa dublam numarul de magazine in urmatorii ani'', a spus Serban Roman.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Activa din 1990, firma a strans opt fonduri cu un capital total ce depaseste doua miliarde de euro. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde euro in 136 de companii intr-o gama larga de sectoare si au vandut 111 companii realizand incasari brute de 2,3 miliarde euro. In Romania, Enterprise Investors are o prezenta constanta din anul 2000. Capitalul investit in companii romanesti este de aproximativ 200 de milioane de euro, inclusiv aceasta tranzactie.