"Unitatea de productie din Craiova va fi una dintre cele mai avansate fabrici din Europa din punct de vedere al tehnologiilor utilizate. Fabrica va produce dulciuri de inalta calitate, atat pentru piata locala, cat si pentru pietele internationale", a declarat Firuzhan Kanatlı, presedintele Consiliului de Administratie al ETİ European Food Industries, subsidiara din Romania a companiei turce.

ETİ, una dintre cele mai mari companii din industria alimentara din Turcia, va investi 40 de milioane de euro la Craiova, in prima sa fabrica din strainatate, care va fi deschisa in octombrie anul viitor si va produce biscuiti si prajituri. Fabrica va avea circa 300 de angajati.

"Ne-am orientat investitia catre Romania datorita conditiilor bune de piata, avantajelor pozitionarii in regiune, a logisticii si stabilitatii economice a tarii. Totodata, deoarece orasul Craiova se afla situat chiar in centrul regiunii in care vom face distributia, vom optimiza distantele din punct de vedere logistic si vom putea ajunge mai repede la consumatori. Intentia noastra este de a deveni un brand regional si global. Odata cu investitia in Romania, am facut un pas important catre indeplinirea acestui obiectiv", a declarat presedintele ETİ, Firuzhan Kanatlı. 

El a fost prezent marti la ceremonia de incepere a lucrarilor la fabrica din Craiova, alaturi de presedintele Consiliului Executiv ETİ, Hakan Polatoğlu, ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Osman Koray Ertas, primarul municipiului Craiova, Lia-Olguta Vasilescu, si presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa. 

Oficialii turci au afirmat ca fabrica va produce 11.000 de tone de dulciuri in primul an, care vor fi exportate catre 40 de tari. Compania detine sapte fabrici, cu 7.000 de salariati.

BERD a acordat pana in prezent finantari de 7 miliarde euro pentru 366 de proiecte in Romania. Totodata, a mobilizat pentru aceste investitii peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Anvelopa ContiWinterContact TS 850, considerata exemplara de expertii germani