"Electroputere VFU Pascani a incheiat cu Societatea Nationala de Transport Calatori CFR Calatori acordul-cadru de prestari servicii nr. 4 din data de 10 februarie 2014 pentru serviciul de «Revizie tip R8 la automotoarele Desiro SR 20 D - Revizie Capitala» pentru cantitatile minime si maxime ale acordului cadru, valoare minima 1,85 milioane lei fara TVA si valoare maxima 98,1 milioane lei fara TVA", se arata intr-un raport al companiei din Pascani remis Bursei, citat de Mediafax.

Compania Electroputere VFU Pascani (RMAR), fosta Remarul Pascani si detinuta de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Roman, a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 83,1 milioane lei (18,8 milioane euro) si un profit net de 3,6 milioane lei (831.000 de euro).

Remarul Pascani si-a schimbat denumirea in Electroputere VFU la finele lunii martie, dupa ce Gruia Stoica a cumparat la sfarsitul anului 2012 divizia de productie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat ca i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce pret cere CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia, a fost arestat preventiv la finele lunii ianuarie pentru 29 de zile.

In a doua parte a lunii iunie, Grup Feroviar Roman a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.

Vanzarea a pachetului majoritar de actiuni la compania de stat nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Grup Feroviar Roman este al doilea mare operator de transport feroviar de marfa din Romania si face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica.