"Apreciez decizia intregii echipe de management. Ea reprezinta clar alinierea la obiectivele strategice ale companiei", a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Anterior, MSI a comunicat ca o parte din echipa de management a renuntat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de munca referitoare la plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii.

Pana luni, la ora 12.00, Alexandru Petrescu - director executiv si presedintele Comisiei de Privatizare, Rares Stanciu - director executiv, Andrei Stanescu, Ciprian Bolos si Gabriel Dumitru - directori in cadrul Companiei Nationale Posta Romana si-au comunicat in scris optiunea de a renunta la clauza ce reglementa plata salariilor compensatorii din contractul individual de munca.

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a solicitat prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor Postei Romane (AGA) organizarea, in cursul zilei de luni, in regim de urgenta, a unui Consiliu de Administratie care sa operationalizeze deciziile echipei de management si sa ia masurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare, se mai spune in comunicat.

La finele saptamanii trecute, MSI a solicitat Corpului de Control al premierului sa verifice baza legala prin care fostul director juridic al Postei Romane Rosita Madalina Alexe va primi 30 de salarii compensatorii, reprezentand aproximativ 60.000 de euro.

MSI detine 75% din actiunile Postei Romane.

Surse din cadrul Postei Romane, citate de Mediafax, au declarat ca directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a semnat, miercuri, o decizie de incetare a contractului individual de munca cu Rosita Madalina Alexe, fostul director juridic al companiei urmand sa incaseze, conform clauzelor din contract, o suma reprezentand 30 de salarii compennsatorii. Astfel, Alexe ar urma sa incaseze aproximativ 267.000 lei (60.000 de euro).

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de 5.687 de unitati si 27.305 de angajati.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011, potrivit datelor din bilantul Postei. In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.