Inculparile sunt primele impotriva unor angajati ai bancii in legatura cu aceasta frauda, ce dateaza din 2009-2010 si in care mai multi clienti ai bancii au fost deja condamnati. 

"Ancheta noastra continua si se extinde la toate faptele relevante", a anuntat Deutsche Bank.

Inculpatii, cu varste intre 33 si 64 de ani, sunt suspectati ca au luat parte, intre septembrie 2009 si februarie 2010, la un sistem de frauda a impozitului pe venit prin intermediul pietei de certificate de emisii de CO2.

In total, 220 milioane de euro, bani datorati statului, ca impozite, nu au fost platiti, printr-un sistem de achizitii de catre companii germane de certificate de emisii de CO2 in strainatate, tranzactionate apoi in mod repetat si revandute fara a fi declarate la fisc. 

Angajatii inculpati au fost suspendati de Deutsche Bank. 

In decembrie 2011, un tribunal german a condamnat trei britanici, doi germani si un francez la pedepse cu inchisoarea intre 3 ani si 7 ani si 10 luni pentru acelasi tip de frauda, in care Deutsche Bank a functionat ca intermediar financiar. 

In ianuarie 2012, o alta persoana a fost condamnata la 2 ani si 9 luni de detentie, apoi alte trei au primit amenzi in 2014, amintesc procurorii. 

Deutsche Bank, care a numit la 1 iulie un nou director general in persoana englezului John Cryan, este implicata in prezent in circa 6.000 de afaceri judiciare diverse.