Acordul semnat de cele companii prevede ca Orange va prelua 65% din actiunile Groupama Banque, in timp ce grupul de asigurari Groupama va pastra restul de 35% din actiunile acestei banci care va fi redenumita Orange Bank inainte de lansarea serviciilor de mobile banking pe piata franceza la inceputul lui 2017.

Orange Bank va oferi conturi curente, conturi de economii, imprumuturi, asigurari si servicii de plata si are drept obiectiv atragerea a peste doua milioane de clienti.

Orange si Groupama au anuntat inca de la inceputul anului ca au demarat negocierile in vederea acestei operatiuni, care ar urma sa se finalizeze in trimestrul al treilea al acestui an.

Directorul general de la Orange, Stéphane Richard, a precizat ca intr-o prima faza serviciile Orange Bank vor fi oferite in Franta, urmand ca ulterior sa fie extinse si in Spania si Belgia.

"Aportul unei structuri bancare existente si experienta relatiei bancare la distanta cu Groupama Banque ne va permite sa avansam mai repede", a precizat Stéphane Richard.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent in 209 de tari, are 247 de milioane de clienti, dintre care 185 de milioane abonati la serviciile de telefonie mobila. Orange a realizat anul trecut vanzari de 39 de miliarde de euro si avea 155.000 de angajati la nivel mondial.

Compania este lider de piata in Romania, cu 10,205 milioane de clienti si venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.