Unii dintre ei mai au un hop de trecut!

Cum nu aveau bani ca sa-si puna partea lor au apelat la ajutorul bancilor, iar acum se roaga ca planurile lor de afaceri sa fie aprobate si de institutiile de credit.

Cat au de asteptat pana sa rasufle sau nu usurati?

In medie, tinerii care aspira la statutul de „intreprinzatori debutanti”, asteapta in jur de o saptamana, pentru a afla daca vor primi sau nu creditul bancar de care au nevoie, in vederea implementarii afacerii.  

„In general, toate planurile de afaceri pe care noi le aprobam, sunt acceptate si de institutiile de credit, in vederea contractarii creditului necesar. Insa nu toti tinerii au nevoie de un credit bancar, unii dispun deja de bani pentru a-si incepe afacerile”, a declarat pentru incont.ro, presedintele Agentiei pentru IMM-uri, Dumitru Nancu.

Ce afaceri isi deschid tinerii?

Cei mai multi dintre cei care si-au facut cont pe site-ul Agentiei si au aplicat pentru programul de stimulare a tinerilor intreprinzatori, program aprobat de Guvern in februarie, vor sa-si deschida business-uri in domeniul auto - intretinerea si repararea autovehiculelor (97).

77 dintre tineri vor sa-si faca patiserii, iar 51 se vad patroni de restaurante.

Ceilalti s-au indreptat spre constructii (41), comert cu produse alimentare, bauturi si tutun (32), transporturi rutiere si marfuri (27), consultanta si management (25), dar si business-uri in domeniul cosmetic (saloane de infrumusetare) – 24, conform datelor Agentiei pentru IMM-uri.

Din ce zone ale tarii sunt cei care aspira la statutul de director de companie? Cei care au primit aprobarea planului de afaceri sunt din Cluj, Brasov, Mures si Galati. Insa la acest program au aplicat tineri din toate colturile tarii.

Vezi aici cum poti si tu sa-ti deschizi o afacere pe banii statului si ce conditii de creditare trebuie sa indeplinesti.