Sursele spun ca vanzarea acestui parc eolian finalizat in 2011, in urma unei investitii de 90 de milioane de euro, face parte dintr-un plan mai amplu al Petrom vizand reducerea costurilor, transmite Agerpres.

"La inceputul lui 2015, compania a anuntat mai multe masuri ca raspuns la modificarea pretului la petrol, incluzand o optimizare a portofoliului si posibile vanzari de active. Initiativele sunt in continuare in faza de evaluare", potrivit Petrom. 

In conditiile in care pretul global al petrolului s-a injumatatit in ultimul an, Petrom vrea sa scada costurile cu 30% numai in acest an, pentru a redirectiona investitiile spre gazele naturale pe care le-a descoperit in Marea Neagra. 

"Gasirea unui cumparator va depinde foarte mult de pret, deoarece piata energiei regenerabile a fost afectata in mod semnificativ de modificarile schemei de sprijin, precum si de pretul certificatelor verzi", a declarat Mihai Chisu, trader la Swiss Capital. 

Cu o capacitate instalata de 2.600 de megawati de energie eoliana si aproape 1.200 de megawati de energie solara, Romania indeplineste cu cinci ani mai devreme promisiunea UE ca minimum 24% din energie sa provina din surse regenerabile in 2020. 

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%, Ministerul Economiei detine un pachet de 20,64% din actiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%.