La nivel international, in topul celor mai dinamice sectoare s-au aflat energia, sectorul medical si farmaceutic, dar si cel al bunurilor de larg consum.   

In Romania, in 2015, cele mai multe tranzactii s-au realizat in sectorul productiei industriale si in cel imobiliar, iar valoarea medie a unei tranzactii a fost de 26 milioane euro, activitatea de fuziuni si achizitii continuand sa fie dominata de tranzactii mici si medii.  

Optimismul pietei este in crestere, intr-un context economic favorabil, spun specialistii.

Anul 2016 a inceput promitator, dupa ce au fost anuntate mai multe tranzactii mari, precum vanzarea Albalact, a Bancii Carpatica sau a McDonald's Romania, astfel incat cei de la D&B David si Baias se asteapta ca tendinta de crestere a pietei de fuziuni si achizitii sa continue in 2016, cu tranzactii atat in sectoare care au fost active si in 2015, cum sunt sectorul bancar sau cel imobiliar, cat si in alte sectoare.  

Specialistii se asteapta la continuarea tendintei de consolidare a pietei serviciilor medicale, precum si la o crestere a numarului de tranzactii in domeniul agricol.