Duminică, Xerox a anunţat că a ajuns la un acord cu acţionarii majoritari care se opuneau la ceea ce ei numeau 'o ofertă care subestimează valoarea companiei americane'.

Miliardarul Carl Icahn presează Xerox să se reinventeze, pe fondul scăderii cererii pentru produsele tradiţionale Xerox. Icahn, cel mai mare acţionar individual la Xerox, cu o participaţie de 9,7%, a cerut recent schimbarea conducerii grupului. La rândul său, Fujifilm încearcă să îşi eficientizeze operaţiunile din domeniul fotocopiatoarelor.

Cinci membri ai Consiliului de Administraţie al Xerox au demisionat, iar John Visentin ar urma să fie numit director general, înlocuindu-l pe Jeff Jacobson, care a lucrat cu Fujifilm la planificata fuziune cu Fuji Xerox Co, o subsidiară a grupului japonez. Majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al Xerox va fi recomandată de Carl Icahn, cel care a condus campania de renunţare la acordul cu Fujifilm, alături de un alt acţionar important, Darwin Deason.

Xerox a precizat că a renunţat la acord parţial deoarece Fujifilm nu a furnizat informaţii financiare auditate privind Fuji Xerox până la termenul limită din 15 aprilie.

Finalizarea tranzacţiei ar fi însemnat o schimbare a controlului la Xerox, ceea ce ar fi pus capăt independenţei unei companii americane cu o istorie de peste 100 de ani şi care, în prezent, are o valoare de piaţă de aproximativ 7,7 miliarde de dolari, aproape a şasea parte din valoarea sa maximă înregistrată la finele anilor '90. Comparativ, Fujifilm are o valoare de piaţă de 22 de miliarde de dolari.